آدام موسری، مدیر اینستاگرام، نمای کلی جدیدی از نحوه عملکرد الگوریتمهای رتبهبندی اینستاگرام منتشر کرده است که میتواند به شما در درک بهتر نحوه به حداکثر رساندن دسترسی به محتوای خود و بهینهسازی عملکرد در فید اصلی IG، Stories و Reels کمک کند.
موسری در سال 2021 توضیح مشابهی از سیستمهای اینستاگرام ارائه کرد تا ابزاری برای شفافتر و شفافتر بودن در مورد نحوه عملکرد رتبهبندی الگوریتمی آن و از بین بردن شایعات در مورد دسترسی IG باشد. که تعداد زیادی از آنها وجود دارد – و موسری به خوبی به برخی از نگرانیهای کلیدی رسیدگی میکند و انگیزههایی را که در پس آن است که چگونه اینستاگرام تلاش میکند تا تعاملات سودمند را تسهیل کند، به خوبی بیان میکند.
Mosseri با یک یادداشت مهم شروع می کند که اغلب توسط کاربران اشتباه می شود:
“اینستاگرام یک الگوریتم منحصر به فرد ندارد که بر کارهایی که افراد در برنامه انجام می دهند و نمی بینند نظارت کند. هر بخش از برنامه – فید، داستان، کاوش، حلقهها، جستجو و موارد دیگر – از الگوریتم خاص خود استفاده میکند که متناسب با نحوه استفاده افراد از آن است. مردم تمایل دارند به دنبال نزدیکترین دوستان خود در Stories باشند، از Explore برای کشف محتوا و سازندگان جدید و سرگرم شدن در Reels استفاده کنند. ما چیزها را در این بخشهای مختلف برنامه بهطور متفاوتی رتبهبندی میکنیم و ویژگیها و کنترلهایی مانند دوستان نزدیک، موارد دلخواه و دنبال کردن را اضافه کردهایم تا بتوانید تجربه خود را بیشتر سفارشی کنید.
اغلب میبینید که کارشناسان رسانههای اجتماعی در مورد «الگوریتم» یا «الگوریتم من» صحبت میکنند، که عجیب است زیرا هیچ یک از این مراجع صحیح نیستند. همه برنامههای اجتماعی از الگوریتمهای رتبهبندی متنوعی در عناصر مختلف برنامههای خود استفاده میکنند که با عوامل تعاملی که میخواهند در هر کدام تقویت کنند، بر اساس آنچه که بیشترین فعالیت کاربر را هدایت میکند، هماهنگ هستند.
بنابراین اگر میشنوید که کسی در مورد «الگوریتم» حرف میزند و میخواهید او را یکی کنید (برای اهداف شخصی یا حرفهای)، از او بپرسید که در مورد کدام الگوریتم صحبت میکند.
موسری سپس به جزئیات نحوه عملکرد الگوریتمهای اینستاگرام میپردازد و از فید اصلی شروع میکند، که اخیراً به طور فزایندهای با توصیههای هوش مصنوعی پر شده است.
“ما با تعریف مجموعه چیزهایی که قصد داریم در وهله اول رتبه بندی کنیم، شروع می کنیم. با فید، پستهای اخیر اشتراکگذاری شده توسط افرادی را که دنبال میکنید، و همچنین پستهایی از حسابهایی که قبلاً آنها را دنبال نمیکنید و فکر میکنیم ممکن است به آنها علاقه داشته باشید، در نظر میگیریم. ما بر اساس عوامل مختلفی، از جمله، تعیین میکنیم که چه چیزی ممکن است به آن علاقه داشته باشید. چه چیزی و چه کسانی را اخیرا دنبال کرده اید، دوست داشته اید یا با آنها درگیر بوده اید. ما تجربه را برای شما شخصیسازی میکنیم تا سعی کنید بین محتوای حسابهایی که دنبال میکنید با محتوای حسابهایی که دنبال نمیکنید اما ممکن است به آنها علاقه مند باشید، تعادل ایجاد کنید.”

بنابراین، همانطور که اشاره شد، اینستاگرام به طور فزایندهای توصیههای مبتنی بر هوش مصنوعی را در فید شما قرار میدهد – که تا حدودی نیاز به یک الگوریتم فید را در وهله اول رد میکند (یعنی الگوریتم تضمین میکند که مرتبطترین محتوا را بر اساس افرادی که دنبال میکنید مشاهده کنید).
به کنار معناشناسی، مارک زاکربرگ مدیر عامل متا در ماه آوریل اشاره کرد که حدود 40 درصد از محتوای نمایش داده شده در فید اصلی IG شما اکنون توسط هوش مصنوعی تامین می شود، بنابراین بسیاری از آنچه در اینجا نشان داده شده است توصیه هایی از حساب هایی است که اینستاگرام فکر می کند ممکن است دوست داشته باشید، در کنار به روز رسانی ها. از افراد و نمایه هایی که برای دنبال کردن انتخاب کرده اید.
موسری می گوید که چهار عامل کلیدی که رتبه فید اصلی اینستاگرام شما را تعیین می کند عبارتند از:
- فعالیت شما پست هایی که دوست داشته اید، به اشتراک گذاشته اید، ذخیره کرده اید یا در مورد آنها نظر داده اید، به ما کمک می کنند تا بفهمیم چه چیزی ممکن است به آن علاقه مند باشید.
- اطلاعات در مورد پست اینها سیگنالهایی در مورد میزان محبوبیت یک پست هستند – فکر کنید چند نفر آن را پسندیدهاند و مردم چقدر سریع یک پست را لایک میکنند، نظر میدهند، به اشتراک میگذارند و ذخیره میکنند – و اطلاعات پیش پا افتادهتر در مورد خود محتوا، مانند زمانی که پست شده است، و چه چیزی. مکان، در صورت وجود، به آن متصل شد.
- اطلاعات در مورد شخصی که پست کرده است. این به ما کمک میکند بفهمیم که آن شخص چقدر ممکن است برای شما جالب باشد و شامل سیگنالهایی مانند تعداد دفعاتی است که افراد در چند هفته گذشته با آن شخص تعامل داشتهاند.
- سابقه تعامل شما با کسی. این به ما این حس را می دهد که به طور کلی چقدر علاقه مند به دیدن پست های یک شخص خاص هستید. یک مثال این است که آیا شما در مورد پست های یکدیگر نظر می دهید یا خیر.
هیچ شگفتی وجود ندارد – تنها افشاگری واقعی این است که اینستاگرام اکنون نیز دارد وزن گیری فرمت محتوا را به شدت شروع کرد.
بنابراین اگر متوجه شدیم که شما عکسها را ترجیح میدهید، عکسهای بیشتری را به شما نشان میدهیم.»
این یک نقطه درد کلیدی برای IG بوده است، زیرا کاربران اغلب از آن به دلیل اولویت دادن به ویدیو بر هر چیز دیگری انتقاد میکنند، و امیدوار است که با اندازهگیری نحوه تعامل هر کاربر با محتوا در قالبهای مختلف، این مشکل را برطرف کند.
اینستاگرام در اندازهگیری اینکه کدام پستهای خاص را نشان میدهد، همچنین سعی میکند پیشبینی کند که چقدر احتمال دارد:
- زمانی را صرف تماشای یک پست کنید
- در مورد آن نظر دهید
- آن را دوست دارم
- به اشتراک بگذارید
- از نمایه سازندگان دیدن کنید
هرچه احتمال انجام یکی از این اقدامات بیشتر باشد، پست را در فید بالاتر خواهید دید.
موسری در ادامه خاطرنشان می کند که اینستاگرام تلاش می کند از نمایش تعداد زیادی پست از یک شخص/نمایه پشت سر هم، یا تعداد زیادی پست پیشنهادی پشت سر هم خودداری کنید.
همچنین شایان ذکر است – در آوریل سال گذشته، Mosseri اشاره کرد که الگوریتمهای آن نیز محتوای اصلی را در اولویت قرار میدهند.
برای عنصر بعدی، موسری همچنین توضیح میدهد که سیستم اینستاگرام چگونه استوریها را رتبهبندی میکند، و تصمیم میگیرد کدام استوریها، به ترتیب، در امتداد نوار بالای برنامه نمایش داده شود.

اینستاگرام توصیههای مبتنی بر هوش مصنوعی را برای استوریها (هنوز) به شما نشان نمیدهد، بنابراین نمایش استوری بر اساس محتوا رتبهبندی میشود. توسط حساب هایی که دنبال می کنید به اشتراک گذاشته شده است.
ملاحظات اصلی رتبه بندی داستان ها عبارتند از:
- مشاهده تاریخچه این به بررسی تعداد دفعات مشاهده داستانهای یک حساب میپردازد تا بتوانیم داستانهای حسابهایی را که فکر میکنیم نمیخواهید از دست بدهید، اولویت بندی کنیم.
- سابقه نامزدی این نشان میدهد که چند بار با داستانهای آن حساب درگیر میشوید، مانند ارسال لایک یا DM.
- نزدیکی. این به طور کلی به رابطه شما با نویسنده و اینکه چقدر احتمال دارد که به عنوان دوستان یا خانواده در ارتباط باشید، نگاه می کند.
بر اساس این موارد، سیستم اینستاگرام سپس سعی می کند پیش بینی کند چقدر احتمال دارد که به یک داستان ضربه بزنید، یا به یک داستان پاسخ دهید، سپس نمایشگر را بر اساس آن رتبه بندی می کند.
این کمی سادهتر از فید اصلی شما است، اما برخی از یادداشتهای مرتبط در اینجا وجود دارد که به شما کمک میکند تا بهتر بفهمید که چگونه میتوانید رتبه استوری خود را به طور بالقوه افزایش دهید.
موسری همچنین توضیح میدهد که اینستاگرام چگونه صفحه کاوش خود را رتبهبندی میکند، که براساس محبوبیت کلی است، نحوه تعامل شما با پستهای مشابه در گذشته، و اینکه آیا قبلاً با سازنده درگیر بودهاید یا خیر.

و در نهایت، Reels، که بیشتر تحت تأثیر سرگرمی است، و اینکه چقدر احتمال دارد که یک Reel جذاب پیدا کنید.

همانطور که در بالا نشان داده شد، عوامل کلیدی رتبه بندی حلقه ها عبارتند از:
- فعالیت شما ما مواردی را بررسی میکنیم، مانند اینکه کدام حلقهها را دوست داشتهاید، ذخیره کردهاید، مجدداً به اشتراک گذاشتهاید، درباره آنها نظر دادهاید و اخیراً با آنها درگیر بودهاید. این سیگنالها به ما کمک میکنند بفهمیم چه محتوایی ممکن است به شما مرتبط باشد.
- سابقه تعامل شما با شخصی که پست کرده است. مانند کاوش، احتمالاً این ویدیو توسط شخصی ساخته شده است که هرگز نامش را نشنیده اید، اما اگر با او تعامل داشته باشید، این به ما این حس را می دهد که چقدر ممکن است به آنچه که آنها به اشتراک گذاشته اند علاقه مند باشید.
- اطلاعاتی در مورد قرقره اینها سیگنال هایی در مورد محتوای داخل ویدیو مانند آهنگ صوتی یا تصاویر بصری در ویدیو و همچنین محبوبیت هستند.
- اطلاعات در مورد شخصی که پست کرده است. سیگنالهای محبوبیت مانند تعداد دنبالکنندگان یا سطح تعامل را در نظر میگیریم تا به یافتن محتوای قانعکننده از طیف وسیعی از افراد کمک کند و به همه فرصتی برای یافتن مخاطبان خود بدهد.
موسری همچنین اشاره می کند که قرقره هایی که هستند در نتیجه واترمارک شده یا با وضوح پایین ثبت میشود، در نتیجه دسترسی کمتری خواهد داشت، در حالی که قرقرههایی که بیصدا هستند، حاوی حاشیه هستند یا عمدتاً متن هستند، نیز رتبهبندی پایینتری خواهند داشت.
نکات کلیدی که باید در نظر داشت.
موسری همچنین می گوید که قرقره هایی که بر روی آنها تمرکز دارند مسائل سیاسی دسترسی بهینه بدست نخواهد آورد. این بخشی از تلاش گستردهتر متا برای کاهش تفرقه و عصبانیت ناشی از محتوای سیاسی، بر اساس بازخورد کاربران است.
Mosseri همچنین با استفاده از گزینههای کنترل محتوای اینستاگرام و ابزارهایی مانند Favorites که پستهای پروفایلهای خاص را بالاتر میبرد، نکاتی را در مورد اینکه چگونه کاربران میتوانند بر آنچه در برنامه میبینند تأثیر بگذارند، ارائه میکند.
موسری همچنین به مفهوم “Shaowbanning” می پردازد، که مفهومی مبهم است که بسیاری از آن اشتباه می فهمند.
“برخلاف آنچه ممکن است شنیده باشید، به نفع ما به عنوان یک تجارت است که اطمینان حاصل کنیم که سازندگان می توانند به مخاطبان خود دسترسی پیدا کنند و کشف شوند تا بتوانند به رشد و شکوفایی خود در اینستاگرام ادامه دهند. اگر مخاطبی وجود داشته باشد که به آنچه شما به اشتراک می گذارید علاقه مند باشد، هرچه به آن مخاطب کمک کنیم تا محتوای شما را ببیند، بیشتر از پلتفرم ما استفاده خواهد کرد.”
Mosseri اساساً توضیح می دهد که Shadowbanning به این ترتیب یک چیز نیست، اگرچه در نتیجه نقض دستورالعمل های IG یا ارسال محتوایی که خلاف قوانین است دسترسی شما را از دست خواهید داد. برای رسیدگی بهتر به این موضوع، اینستاگرام سال گذشته اطلاعات بیشتری را به داشبورد وضعیت حساب خود اضافه کرد که شامل اطلاعاتی در مورد عوامل بالقوه ای است که می تواند بر دسترسی به پست شما تأثیر بگذارد.

این یک مرور کلی جالب است، با انبوهی از اطلاعات برای دریافت در مورد نحوه رتبه بندی محتوا در اینستاگرام. و در حالی که هیچ افشاگری مهمی وجود ندارد، باید به عناصر مختلف و نحوه تأثیرگذاری آنها بر عملکرد شما در برنامه اشاره کرد.
شما می توانید بررسی اجمالی رتبه بندی آدام موسری را در اینجا بخوانید.